800 km/sekund

Jag snubblade över en film på youtube som på ett enkelt sätt beskriver hur vi förflyttar oss i universum och i vilka hastigheter, jag hade ingen aning men herregud vilka hastigheter! Förutom allmänbildningen så kom jag att tänka på att detta är ett perfekt sätt att öva på meditation, om man är nyfiken, men kanske är en väldigt rastlös person som har svårt att sitta still.
 
Första delen i meditation är nämligen fokus, att fokusera innåt, på något. Många missförstår och tror att man ska vara helt blank i huvudet, men det är i princip omöjligt. Du måste öva på att fokusera på något, inom dig.
 
Titta på det här klippet, och medans du lär dig en massa så passa på att försöka föreställa dig hur det känns att susa fram i rymden i dessa hastigheter 
 
 
 
Om du nu vill testa eller öva på meditation, så sätt eller lägg dig ner bekvämt. Andas lugnt och normalt. Börja sen skapa en inre bild, dvs fantisera ihop hur det känns att flyga fram i universum i dessa hastigheter. Tanken med övningen är att du ska fokusera på din fantasi. Gör denna övning i 1, 5, 10 minuter eller längre. Gör den så länge tills du inte har förmågan att hålla fokus längre. När du först tappar fokus, kanske en annan tanke kommer in, zooma då tillbaka på dig fantasi. Gör detta till du känner att du har svårt att fokusera din fantasi.
 
Detta är första steget till meditation. Att behålla fokus, på något inom dig.
 
Och var inte blyg med din fantasi! Det finns inget rätt eller fel, för mycket eller för lite. Applicera känslor om du vill, att du känner svindel, värme, kyla, glädje eller vad det nu kan vara. Om du vill susa fram i rymden på en giraff i din fantasi, gör det! 
 
Lycka till :) 
Universum, meditation | |
Upp