Minnen som kommer tillbaka

ibland känns det som att saker händer i följd. Tex träffar men en gammal vän så träffar man fler vänner strax efter som man inte har sett på år och dagar. Jag snubblade över bilder på mig själv igår som jag trodde var borta, minnen från den tiden, kom tillbaka. Det var från bröllop, semestrar, och stunder som jag minns än idag. Det var härligt att få perspektiv på vad som har hänt sedan dess. 
 
Idag var jag på den nya Mall of Scandinavia i Stockholm. Otroligt stort och fint shoppingcentrum, kändes som att jag gick omkring i Dubai Mall. I folkmassorna såg jag personer som jag inte har sett på väldigt, väldigt länge. Kanske inte helt konstigt men ändå lite underligt. 
 
Det känns nästan som att livet försöker säga en något eller påminna mig om något. Eller egentligen så är det väl jag själv som har scensatt det hela, men just nu kan jag inte komma på vad det kan vara.
 
Det enda jag känner är härliga minnen, speciellt när jag ser bilder från mina otaliga resor till Dubai. Jag var i gränslandet i mitt gamla förhållande, så jag var där när jag var lycklig, jag var där när jag inte viste vad förhållandet skulle ta vägen och jag var där när jag hade brutit mig fri. Jag mins så väl de gånger jag landade, effektivt gick igenom passkontroll och hämtade väskan och tog en taxi till hotellet. Det var alltid natt när jag kom, taxichaufförerna körde som biltjuvar och spelade hög musik. Skylinen av Dubai och alla dess färger mot natthimlen mötte mig från bilfrönstret och jag kände mig fri, varje gång. Den ljumma vinden, farten, musiken och synen av Dubais mäktiga hus.
 
 
 
 
I Dubai fick jag vänner, knöt band, upplevde, levde, rökte vattenpipa, pratade om svåra personliga ämnen, njöt av det varma havet och magiska solnedgångar, jag växte. Mest tack vare en vän, V, där satt vi på stranden sent om kvällarna och blickade ut över havet mot Iran där han är född men aldrig återvänt sen hans flykt från krig. Han tog denna bild av mig och det är så mycket minnen i den, detta var en av bilderna jag hittade. 
 
 
Varör jag hittade bilderna igen vet jag inte, kanske för att rensa min kropp från den frustration och ilska som jag har burit från de nyliga terrorattackerna, jag känner mig verkligen rensad på dåliga tankar och energi. Kanske för att minnas, kanske för en annan anledning. Bara framtiden kan avslöja varför för mig.
Lycka, happiness, Ödet | |
Upp