Hållbar utveckling


Enligt broschyr 
 

Verkligheten
 
Detta är två bilder som jag tog utanför Shanghai när jag var där i slutet på augusti. Det var på ett hotell som låg vid en konstgjord sjö, och det var nishat som ett get-away hotell, nära naturen, spa, barnvänligt. Men kolla in verkligheten, luftföroreningarna är fruktansvärda. Värre än när jag var där för 4 år sedan. 
 
Problemet kan ju verka tämligen lokalt. Kina och Sverige är ju så långt ifrån varandra. Men tänk dig att dels ska ju jorden hålla för alla 7 miljarder människor, och medelklassen växer så det knakar. Med starkare ekonomi kommer vattenkonsumption, el, kläder, bensindrivna fordon etc att öka. 
 
Vi, har ingen rätt att neka en annan människa att ta del av välfärden, men vi kan inte fortsätta konsumera som vi gör idag, det finns inte resurser för det, jorden räcker inte till. Så det är dags att vi är förebilder och förändrar vårt beteende, satsar på hållbar utveckling. 
 
Tänk också, att själar finns i allt, överallt. I luften, i träden, i vattnet, i djuren, i människan. Alla själar kommer från samma källa, vi är alla samma. 
 
Det betyder att du är i luften utanför Shanghai, du är en del av det, alla är det. Det betyder att vi har alla lika ansvar, vi är alla en del av allt. I naturen, i lyckan, i kriget, i freden, i lugnet, i födseln, i kylan, i vinden. 
 
Jag kommer nämna hållbar utveckling, sustainable development, ibland, och hur vi kan bidra ❤️


 
Save the planet | |
Upp